Είστε εδώ

F1

Formula 1: Ίδιοι αγώνες, διαφορετικά ελαστικά

του Σωτήριου Χάλλα

Η Formula 1 επέλεξε τα Γκραν Πρι Αυστρίας και Βρετανίας, σε Σπίλμπεργκ και Σίλβερστον, αντίστοιχα, να γίνουν από δύο φορές, όμως αυτό δημιουργεί πρόβλημα αναφορικά με το θέαμα.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι τηλεθεατές να δουν δύο φορές τον ίδιο αγώνα, με αποτέλεσμα να μην έχουν κανένα ενδιαφέρον για τον δεύτερο, αφού θα αποτελεί απλά επανάληψη του πρώτου.

Για αυτό το λόγο στη Liberty Media εξετάζουν διάφορες ιδέες για τη διατήρηση του ενδιαφέροντος και στους δύο αγώνες. Μία από τις προτάσεις είναι οι ομάδες να υποχρεωθούν να κάνουν διαφορετική επιλογή ελαστικών μεταξύ των δύο αγωνιστικών τριημέρων.

Το 2019 η Pirelli είχε επιλέξει για τον αυστριακό αγώνα τις γόμες C1, C2 και C3 (στο σύστημα οργάνωσης των ελαστικών που έχει η ιταλική εταιρεία, ως C1 χαρακτηρίζεται η  πιο σκληρή γόμα και ως C5 η πιο μαλακή).

Προς το παρόν δεν υπάρχει οριστική απόφαση και το παραπάνω σενάριο αποτελεί απλά μια επιλογή, την οποία η Liberty Media συζητάει με τις ομάδες και την Pirelli, προκειμένου να βρεθεί αν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς να προκύψουν ζητήματα ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.