Είστε εδώ

F1

Formula 1, Ferrari: Σαρλ και Κάρλος ίδιες ευκαιρίες

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Ο Μπινότο τόνισε ότι Λεκλέρκ και Σάινθ θα έχουν ίσες ευκαιρίες, ομαδικό πνεύμα με τελικό αποδέχτη το συμφέρον της Ferrari, ενώ δεν θα υπάρχουν προκαθορισμένοι ρόλοι σε ο,τι αφορά τον πρώτο ή το δεύτερο οδηγό, κάτι για το οποίο θα «μιλήσουν» τα αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες . 

Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και επι εποχής Μίκαελ Σουμάχερ τόνισε ο Μπινότο.

Ο Γερμανός ξεκίναγε τη σεζόν στο ίδιο(;) επίπεδο με τον ομοσταυλότου, αλλά από τον τρίτο αγώνα ήταν ξεκάθαρο ποιος θα ήταν ο νούμερο 1 στην ομάδα και αυτός ήταν ο Σουμάχερ.

Αυτή η τοποθέτηση του Μπινότο περί «ίδιων ευκαιριών» κατά μια άποψη έχει ρίσκο για τη Ferrari,τη στιγμή που ο Λεκλέρκ έχει δείξει τις δυνατότητές του  κερδίζοντας δύο Γκραν Πρι στην πρώτη του χρονιά στη Ferrari,με ομόσταυλό του τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ.

Από την άλλη ο Σάινθ θα έχει πολύ βαρύ έργο κατά την πρώτη του χρονιά στη Ferrari, ενώ είναι διάχυτη η συμπάθεια προς τον Λεκλέρκ, τουλάχιστον αυτήν την περίοδο που ο Φέτελ θα βρίσκεται για έξι ακόμα μήνες στη Ferrari.

Tα υπόλοιπα στις πίστες, ενώ σε καμία περίπτωση μην υποτιμήσετε τον Φέτελ στην τελευταία το υ χρονιά στη Ferrari όταν ανοίξει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος από την Αυστρία στις 4 Ιουλίου και οι κινητήρες των μονοθεσίων πάρουν μπροστά.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.