Είστε εδώ

News

Γερμανία: Διπλάσια επιδότηση και σταθμοί παντού

του Σωτήριου Χάλλα

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Το πρώτο και πιο βασικό βήμα είναι ότι διπλασιάζει την κρατική επιδότηση, η οποία πλέον τα φτάνει τις 6.000 ευρώ για αυτοκίνητα με τιμή μέχρι 40.000 ευρώ, ενώ αν η σχετική έκπτωση έχει ήδη από από την εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανία, τότε το ποσό της επιδότησης θα ανεβαίνει στις 9.000 ευρώ.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα με κόστος άνω των 40.000 ευρώ, θα επιδοτούνται και αυτά όμως τότε το ποσό θα είναι μικρότερο.

Ένα ακόμα σημαντικό μέτρο των Γερμανών, είναι ότι η κυβέρνηση ζητάει από όλα τα πρατήρια καυσίμων να τοποθετήσουν φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. με αυτόν τον τρόπο θέλει να αντιμετωπίσει ένα βασικό πρόβλημα που έχουν αυτά τα μοντέλα, το οποίο είναι η δυσκολία εύρεσης κάποιου σταθμού φόρτισης.

Αυτά τα μέτρα αποτελούν κομμάτι του οικονομικού πακέτου ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, στόχος του οποίου είναι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στην γερμανική οικονομία.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.