Είστε εδώ

Πάει ο παλιός ο χρόνος...

Στράτης Χατζηπαναγιώτου
του Στράτη Χατζηπαναγιώτου

Τι να γιορτάσουμε; Οι ταχύτητες πλέον στην καθημερινότητα δεν αφήνουν περιθώρια για το χθες, που το χρησιμοποιείς για ένα καλύτερο αύριο. 

Στη VW φόρτωσαν το Polo με τίτλους, αλλά τράβηξαν χειρόφρενο και αλλάζουν πορεία προς νέες τεχνολογίες, απολύοντας και 30.000 υπαλλήλους. Φαίνεται ότι θα προκύψει αναβάθμιση με τη λογική της αυτονομίας και στην εξέλιξη. 

Στο WRC η γεύση είναι γλυκόξινη, χωρίς αλάτι και με πολύ πιπέρι, όπως στη ζωή μας άλλωστε. Κάποιοι του κυκλώματος βλέπουν πλέον βάθρο, αλλά εκεί που πάνε να χαρούν σκύβουν, αφού ξέρουν πως χωρίς κολοσσούς τα μπάτζετ μειώνονται και ο θεσμός υποβαθμίζεται. 

Θεσμός και το COTY, και είναι η Giulia, τα C3/C-HR/Micra, οι περίπου λίμο της Mercedes και της Volvo, και βέβαια το «3008». Η κάλπη μίλησε και, αν δεν είναι έκπληξη η απουσία ειδικών κατασκευών, όπως του Tesla και του 124 Spider, δεν μπορείς να πεις το ίδιο για το Kodiaq της Skoda. Είναι κατά τη γνώμη μας το πλέον πλήρες σε σχέση με το Tiguan και το Ateca, ενώ η δική μας ψήφος πήγε στο Q2, που επίσης αστόχησε. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το διαφορετικό Α3 μας αρέσει πολύ και είναι χρηστικό με τον 1.000άρη του γκρουπ, όντας το κορυφαίο σύνολο της βιομηχανίας, και αποτελεσματικό με τον 1.6 diesel, που του ταιριάζει γάντι. Είναι μάλιστα το πλαίσιο που κρύβει αδυναμίες του κινητήρα τις οποίες βρίσκεις στο Golf, ακόμα και με το χειροκίνητο 6άρι. 

Πλέον γοητευτική εκδοχή με τον 1.4 βενζίνης των 150 ίππων και το DSG, και πρόκειται για εξαιρετικό σύνολο, που λάμπει πλέον και στην αγορά μας. 

Για το COTY θα τα ξαναπούμε μετά το Παρίσι το Φεβρουάριο, όπου η τελική αξιολόγηση πριν από την ψηφοφορία, στις αρχές Μαρτίου. 

Γενικότερα, η αγορά μας θα κλείσει στις 80.000 και, όπως εύστοχα σχολίασε η γοητευτική Fleet Manager της ελληνικής Peugeot, «είμαστε το 50%», με ό,τι αυτό σημαίνει για την αγορά μας. 

Η επόμενη ημέρα; Πορευόμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, με σχέδιο που ανανεώνεται σε τρίμηνη βάση προς κάθε κατεύθυνση, και σχολιάζεις μάλιστα «πάλι καλά».