Είστε εδώ

Οι νέοι είναι ωραίοι...

Στράτης Χατζηπαναγιώτου
του Στράτη Χατζηπαναγιώτου

Τους οφείλουμε. Γι' αυτούς ζούμε. Γι' αυτούς αναπνέουμε. Μονόδρομος λοιπόν η υποστήριξη θεσμών στους αγώνες αυτοκινήτου, όπου συμμετέχουν νέοι οδηγοί αγώνων. Στους αγώνες με ίδια αυτοκίνητα, όπως το Πρωτάθλημα Ενιαίου, ευθύνη του ΣΟΑΑ, που θα διεξαχθεί με Skoda Fabia. Κυρίως, όμως, σε αγώνες με καρτ, που, μάλιστα, αντιμετωπίζονται πολύ σοβαρά από την ΟΜΑΕ και σε επίπεδο επικοινωνίας.
Η ευαισθησία και η προσοχή στις κατηγορίες mini και junior, από όπου με το σωστό τρόπο μπορούν να εξελιχθούν αθλητές και σε διεθνές επίπεδο. Όπλα τους εξαιρετικές ελληνικές ομάδες και βέβαια οι γονείς των νεαρών οδηγών, οι οποίοι υποστηρίζουν την προσπάθεια χωρίς την ανακούφιση χορηγιών.
Σε κάθε περίπτωση, σημαντική είναι η εκπαίδευση σε φάση νηπιαγωγείου για 6χρονα αγγελούδια, γεγονός που εξελίσσεται ιδανικά σε ποιοτικά δομημένους χώρους. Παράδειγμα, η Ακαδημία στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο, όπου τα «μωρά» προεκπαιδεύονται ιδανικά και ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Είτε αυτή αφορά την ψυχαγωγία τους σε ένα όμορφο περιβάλλον, όπως είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, είτε στόχο έχει τη σοβαρή και υπεύθυνη εμπλοκή τους σε αγώνες. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ή στο θεσμό που στηρίζει με άποψη και πλάνο η Rotax.
Να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλους. Πρόκειται για ιεροτελεστία που οφείλουμε να προβάλουμε με σεβασμό.