Είστε εδώ

Ο Άνθρωπος!

Στράτης Χατζηπαναγιώτου
του Στράτη Χατζηπαναγιώτου

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι ο άνθρωπος και ειδικά ο συντονιστής μιας ομάδας, που κάνει τη διαφορά.

Πρόκειται για τον εμπνευστή που στοχεύει ψηλά και παρασύρει με το «πάτημά» του τόσο τους εντολείς όσο και τους συνεργάτες του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας, με διαχρονική μάλιστα αξία, ο Λούκα Ντε Μέο, ο Ιταλός boss της Seat και προσωπικός φίλος του εκδότη του motori, Γιάννη Σταυρόπουλου.

Οι άνθρωποι του ειδικού Τύπου τον γνωρίζουν πολλά χρόνια. Από τότε που... έκανε το «αγροτικό» του στο Ιταλικό γκρουπ, αλλά είναι οι άλλοι, οι Γερμανοί που εκτίμησαν το διαφορετικό που ο ίδιος πρεσβεύει σε επίπεδο επικοινωνίας και όχι μόνο, και τον μετακόμισαν στο Ίγκολσταντ. 

Πολλές ιδέες του έμειναν στο χαρτί, αλλά η φιλοσοφία του μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε και μόνο τυχαία σήμερα δε βρίσκεται στη Seat. 

Αφεντικό στη Βαρκελώνη, με εν λευκώ εντολή-«ανοιχτή επιταγή» να προσθέσει σε αυτόν το σοβαρό κατασκευαστή τη γοητεία που του λείπει, ώστε να βρει τη θέση του στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πλεονέκτημα η γερμανική τεχνογνωσία, αλλά ατού είναι το DNA της μάρκας, που συνδυάζεται με του Ιταλού επικεφαλής της, ο οποίος πήγε στη Βαρκελώνη για να δημιουργήσει και να μείνει.

Το διαπιστώνεις οδηγώντας το νέο Ibiza, το οποίο, τουλάχιστον μέχρι να προκύψει το νέο Polo, φόρεσε το περιβραχιόνιο στην πλέον σημαντική κατηγορία της αγοράς. Σύνολο που στο δρόμο μοιράζεται το δικό μας άτυπο βάθρο με το νέο Fiesta και το 208 - που παραμένει φρέσκο και ελκυστικό.

Το ότι δεν πρόκειται για αποσπασματική κίνηση ευκαιρίας δοθείσης, το αποδεικνύει η φιλόδοξη και με άποψη παρουσίαση του Seat Arona στη Βαρκελώνη.

 Ένα κλασικό Crossover-B στην κατηγορία με την πλέον ποιοτική εξέλιξη. Στην κατηγορία που θα μας απασχολεί για καιρό και είναι δεδομένο ότι ουδείς τολμάει επί του προκειμένου να υποτιμήσει την πρόταση της Seat με σφραγίδα Λούκα Ντε Μέο.