Είστε εδώ

Η Ferrari και η Formula 1

Στράτης Χατζηπαναγιώτου
του Στράτη Χατζηπαναγιώτου

Από το πουθενά, το motorsport σε παγκόσμιο επίπεδο ξαναζεί. Η Ferrari λειτουργεί, όντας ανταγωνιστική, ο Φέτελ οδηγεί, και να 'μαστε πάλι στο Ίντερνετ για πληροφορίες, και στην ΕΡΤ ή στην CosmoteTV για την τηλεοπτική παρακολούθηση.

Είχε καιρό να συμβεί, και ευτυχώς που προέκυψε. Χωρίς ανταγωνισμό δεν υπάρχει motorsport, και χωρίς Ferrari δεν υφίσταται η Formula1, τουλάχιστον στην καρδιά μας. Το συναίσθημα είναι άλλωστε που κάνει τη διαφορά στον αθλητισμό. Ειδικά στους αγώνες F1 και MotoGP, με τα ράλι να συμμετέχουν σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον που συναρπάζει, μέσα από τη δική τους φιλοσοφία. Είναι διαφορετική η κουλτούρα όλων στα ράλι. Στην πίστα, οι απαραίτητες μάχες σώμα με σώμα είναι αυτές που δημιουργούν την υπεραξία και, όπως ο Βαλεντίνο Ρόσι στις μοτό, έτσι η Ferrari στην F1 κάνουν τη διαφορά. Αν οι αστοχίες του Ρόσι και η πιθανή αποχώρησή του δημιουργήσουν τριγμούς στο MotoGP, στην F1 είναι αλλιώς.

Χωρίς Ferrari δεν υπάρχει Formula1, και το motorsport που υπηρετούμε βγαίνει ευρύτερα χαμένο.

Να σταυρώσουμε δάχτυλα, λοιπόν, και η Ferrari με τον Γερμανό της να παραμείνει ανταγωνιστική σε σχέση με τη Mercedes, αλλά και εμείς να μη μιζεριάζουμε σχολιάζοντας άσχετους και ημιμαθείς. Να ακούμε-διαβάζουμε τους λίγους ειδικούς, που συνδυάζονται ιδανικά με το θέαμα στην πίστα.