Είστε εδώ

Έκλεισε ο κύκλος

Στράτης Χατζηπαναγιώτου
του Στράτη Χατζηπαναγιώτου

Με το Volvo XC40 Αυτοκίνητο της Χρονιάς (COTY), έχουμε την ολοκλήρωση των ψηφοφοριών που αφορούν σε σοβαρούς θεσμούς. Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα είναι το FordFiesta, ενώ το πολύ σημαντικό AutoBest κέρδισε το εξαιρετικό C3 AirCross.

Με τηνπανηγυρική εκλογή του XC40κλείνει και ο κύκλος της Volvo σε σχέση με τα SUVτης. Αρχή με το XC90, συνέχεια με το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό XC60 και ήρθε το "40" που προδίδει και για το τι και πως μπορούν οι Σουηδοί σε μια καυτή κατηγορία με πολύ απαιτητικό κοινό. Ατού στην ψηφοφορία οι δίλιτροι κινητήρες και στην Ελληνική αγορά, η έκδοση με τον 1.5 βενζίνη των 156 ίππων και κίνηση σε δυο τροχούς. Έκδοση που αναμένεται και είναι σημαντικό να συγκριθεί με τις προτάσεις των κορυφαίων Γερμανών κατασκευαστών, που δικαιολογημένα έχουν κάνει κατάληψη σε αυτές τις κατηγορίες.

Με την ευκαιρία, τη δική της "κατάληψη" ετοιμάζει η Ford με το νέο Focus, ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο που θα αρέσει, με νέους κινητήρες που εντυπωσιάζουν σε προδιαγραφές. Με δεδομένο πως δεν θα έχουν παρέμβει αρνητικά σε σύστημα διεύθυνσης και σε ανάρτηση, πρόκειται για premium σύνολο που στοχεύει στην κορυφή, έχοντας "μάτια" και για το Golf-σταθερή αξία και το 308, η κορυφαία πρόταση της κατηγορίας για τον Πραγματικό οδηγό και όχι μόνο.

Μας αρέσει πως λειτουργεί η Ford, που δεν ακουμπάει, δεν αλλάζει συνεργάτες και έτσι δημιουργεί διαχρονικές σχέσεις, αλλά και τα προϊόντα της. Χαίρεσαι να οδηγείς 1000ρι Fiesta που έχει πολύ δρόμο και θα λάμπει μέχρι το νέο Fiesta, ενώ απολαμβάνεις Mustang και Focus RS από το πρώτο μέχρι το σύγχρονο, που μάλλον θα είναι και το τελευταίο.

Τέλος Ιουνίου θα δοκιμάσουμε νέο Focus και διαβάσετε και motori-Ιούλιος με τις εντυπώσεις μας.

ΥΓ. Δεν χρειάζεται διευκρίνιση. Απλά ενημέρωση. Σε πρώτο πρόσωπο, δεν εμπλέκομαι στα 63 μου στην προσπάθεια για τη συλλογική έκφραση των ειδικών Συντακτών Αυτοκινήτου. Αντίστοιχα, είναι δικαίωμα, επιλογή, κάθε συνεργάτη μας, η εμπλοκή του, ως ιδρυτικό η μη μέλος.