Είστε εδώ

Δύσκολη άσκηση

Στράτης Χατζηπαναγιώτου
του Στράτη Χατζηπαναγιώτου

«Περίεργη» η 7άδα της μικρής λίστας για το COTY. Σημειώστε αλφαβητικά: BMW 1-Series,  Ford Puma, Peugeot 208, Porsche Taycan, Renault Clio, Tesla Model 3, Toyota Corolla.

Δεν θα ασχοληθούμε με τους απόντες, όπως για παράδειγμα με το εξαιρετικό DS 3, και είναι σαφές πως μας απασχολούν οι γήινες προτάσεις. 

Με δεδομένο πως στην ΒMW αδιαφορούν, το δικό μας COTY θα είναι ένα από τα «208», Clio, Corolla και Puma. 

Το πρώτο είναι το πλέον όμορφο και σύγχρονο, φουλ στο ρεύμα καθώς είναι. Όσον αφορά το Clio, πρόκειται για το πλέον έξυπνο, ενώ η πρόταση της Toyota προδίδει σεβασμό στον καταναλωτή γενικώς και ειδικά στον Έλληνα, που την τιμάει διαχρονικά. Για το Puma το εμπάργκο απαγορεύει τα σχόλια τα σωστά, αλλά τον ενθουσιασμό μας δεν θα τον κρύψουμε. Απλώς το καλύτερο B-SUV, και αυτή τη φορά το τιμόνι έχει σύμμαχο. 

Ρισκάρουμε, αλλά αξίζει. Σημειώστε: Από τη Ford, ο κορυφαίος 1.0 στην έκδοση των 150 ίππων με υβριδική υποστήριξη. 

Για τα… εξωγήινα; 

Κακά τα ψέματα, ολοκληρώνοντας αυτή την ιερή σχέση με το COTY έπειτα από δεκαπέντε χρόνια παρουσίας, ζούμε για τη δοκιμή της Taycan, το αργότερο τον Φεβρουάριο, στην τελική φάση της διαδικασίας, στο Μορτφοντέν. 

Διαβάζεις, σκέφτεσαι και απλώς ονειρεύεσαι, έχοντας εμπιστοσύνη στους δημιουργούς της «911». Άλλωστε, σε αυτή την ηλεκτρική εκδοχή αντικατοπτρίζεται το μεγαλείο του κατασκευαστή που μας εμπνέει, με έδρα το Τσουφενχάουζεν.