Είστε εδώ

Αυτό είναι σωστό!

Στράτης Χατζηπαναγιώτου
του Στράτη Χατζηπαναγιώτου

Όταν θέλεις κάτι πολύ και διαθέτεις καθαρό, σωστό και έντιμο λόγο, πετυχαίνεις. Το σχόλιο για το Ράλλυ Ακρόπολις, που σήμερα, χάρη στην ΟΜΑΕ, στο Eurosport και στους χορηγούς του, κοσμεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. 

Ο καλύτερος διαχρονικά αγώνας του Παγκοσμίου ήταν ελληνικός, όπως σήμερα είναι ο καλύτερος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που χάρη στον αγώνα μας αποκτά αναβαθμισμένη αξία. Το πιστώνονται ο κουρασμένος τόπος μας, η Ομοσπονδία, που συντονίζει τον πλέον φορτισμένο συναισθηματικά χώρο του πλανήτη, ο Έλληνας οδηγός αγώνων, που ζει χάρη στο ταλέντο και το πάθος του, αλλά και ο Έλληνας θεατής, που ταλαιπωρείται, αλλά ακολουθεί. 

Ο φετινός αγώνας έχει υπεύθυνους όσους θα τον οργανώσουν τέλεια, έχει χορηγούς που με μαεστρία συντονίζει ο Γιώργης Παπαζαφειρόπουλος της παλιάς, καλής ομάδας του Παύλου Αθανασούλα, έχει δήμαρχο τον τεράστιο Γιώργη Γκιώνη, εκεί, στο Λουτράκι, όπου το Καζίνο ελπίζουμε να μη σφυρίζει αδιάφορα για ένα γεγονός-εθνική υπόθεση. 

Τι άλλο έχει το Ράλλυ μας εκτός από την ιστορία του γραμμένη από γνωστούς και αγνώστους, όπως είναι οι άπαιχτοι κριτές και χρονομέτρες; Την Τέλεια Διαδρομή σε κάθε περίπτωση, όπου η ελληνική επαρχία μας, χάρη στους κατοίκους και στην τοπική αυτοδιοίκηση, βγάζει ένα σπάνιο μέταλλο, που εμπνέει αθλητές και θεατές και δημιουργεί ένα σπάνιο συναίσθημα ευθύνης, που ξεπερνάει συμπλέγματα και σκέψεις για μικροπρέπειες κάθε επιπέδου. 

Άλλωστε, η επιτυχία φέτος και του χρόνου είναι ο μόνος δρόμος που δημιουργεί προϋποθέσεις για την επιστροφή του Ράλλυ στο WRC. Διαδρομή που επιβεβαιώνει, άλλωστε, πόσο σωστή ήταν η επιλογή της ΟΜΑΕ με τη ρύθμιση οικονομικών εκκρεμοτήτων προς το Eurosport. 

Απλά, αυτό ήταν το σωστό, και έτσι μπορούμε σήμερα να πληκτρολογούμε τη φράση «Ράλλυ Ακρόπολις 2015». Καλό αγώνα σε όλους.