Είστε εδώ

Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε...

Στράτης Χατζηπαναγιώτου
του Στράτη Χατζηπαναγιώτου

Τίτλος συνδεδεμένος με την πιθανότητα επιστροφής του Ράλι Ακρόπολις στο WRC. Αφορμή η πρόταση της ΟΜΑΕ στη FIA, ώστε το Ράλι μας να συμπεριληφθεί άμεσα στο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2017, οπότε και αναμένεται η γενικότερη αναβάθμιση του θεσμού. Στις VW και Hyundai προσθέστε τη Citroen με το νέο C3 και την Toyota με το Yaris, που εξελίσσει η ομάδα του Τόμι Μάκινεν, υπολογίστε κινητήρες των +400 ίππων για όλους που θα διαθέτουν από τρία αυτοκίνητα, και έχετε την απάντηση σε σχέση με το ενδιαφέρον που απογειώνεται.

Τα χρήματα υπάρχουν μέσω χορηγιών με βασικό άξονα την τοπική αυτοδιοίκηση σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμων, το πλάνο που περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση είναι σοβαρό, όντας καλά δουλεμένο, ο Πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, αναζητάει αγώνες με χαρακτήρα, αλλά την ίδια ώρα σχολιάζει πως δεν μπορεί να μιλάμε για Παγκόσμιο με δέκα αγώνες στην Ευρώπη - και μείνετε ψύχραιμοι και δείξτε υπομονή.

Η πρόταση είναι σοβαρή, η προσπάθεια σημαντική και, αν δεν το έχουμε σήμερα, μπορεί να το πετύχουμε σε δύο ή και σε τρία χρόνια, αφού πρόκειται για γεγονός που ξεπερνάει τα πάντα όλα.

Σε κάθε περίπτωση, αν έτσι, αν αυτός είναι ο μοχλός πίεσης ώστε η ΟΜΑΕ να πάρει και τυπικά το pouvoir sportif, τόσο το καλύτερο για το άθλημα που υπηρετούμε. Η ΟΜΑΕ δημιουργήθηκε για τον εφ' όλης της ύλης έλεγχο των αγώνων αυτοκινήτου στη χώρα μας, και ως θεσμό τον υποστηρίζεις όποιος κι αν τον διοικεί, ακόμα και αν διαφωνείς με τον τρόπο συντονισμού των ελληνικών αγώνων και τη συμπεριφορά μελών του ΔΣ. Έξω από εδώ, οφείλουμε όλοι να λειτουργούμε σοβαρά και συναινετικά, συνεννοημένοι.

Καλή επιτυχία, λοιπόν