Είστε εδώ

Τεχνολογία

Tesla: Φτηνή μπαταρία με τεράστια διάρκεια ζωής

του Σωτήριου Χάλλα

Την μπαταρία των ενός εκατομμυρίου μιλίων (1.6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων) φαίνεται ότι έχει έτοιμη η Tesla, με σκοπό τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να γίνουν σε επίπεδο κόστους ανταγωνιστικά προς τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Στόχος της νέας μπαταρίας είναι να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και ταυτόχρονα μικρό κόστος, με την Tesla να αναμένεται ότι θα την παρουσιάσει αργότερα μέσα στο 2020 ή στις αρχές του 2021. Η ανάπτυξή της έχει γίνει με την κινεζική εταιρεία CATL και τα πρώτα μοντέλα όπου θα τοποθετηθεί θα είναι τα Model 3 που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Προς το παρόν αυτό που ξέρουμε για τις νέες μπαταρίες είναι ότι θα έχουν πολύ λίγο ή καθόλου κοβάλτιο. Ο λόγος είναι ότι το κοβάλτιο είναι το πιο ακριβό μεταξύ των υλικών που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οπότε πρέπει να αφαιρεθεί προκειμένου να πέσει η τιμή.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα μπαταρία αναμένεται να δώσει η Tesla μέσα στο μήνα που διανύουμε, στο πλαίσιο μίας εκδήλωσης με την ονομασία Battery Day. Εκεί είναι πιθανό να μάθουμε στοιχεία και για τα λεγόμενα terafactories που θέλει να κατασκευάσει η αμερικανική μάρκα, τα οποία θα είναι εργοστάσια κατασκευής μπαταριών μεγαλύτερα από τα gigafactories που έχει τώρα η Tesla, με βασικό χαρακτηριστικό τους τον πολύ μεγάλο βαθμό αυτοματοποίησης.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.