Είστε εδώ

Super Cars

Bugatti Chiron: Μπείτε στο εργοστάσιο (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Bugatti Chiron κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου στο χέρι, με τη διαδικασία δημιουργίας του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς περιλαμβάνει πολλά μοναδικά στοιχεία.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η συναρμολόγηση του κινητήρα των 8.0 λίτρων με την W16 διάταξη και τα τέσσερα turbo, ο οποίος αποδίδει 1.500 ίππους. Αν και η κατασκευή της Chiron γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Μόλσχαϊμ της Γαλλίας, ο κινητήρας παράγεται στη Γερμανία. Εκεί βρίσκονται οι μοναδικοί οχτώ άνθρωποι στον κόσμο που είναι πιστοποιημένοι για να εργάζονται στο κινητήριο σύνολο των Γάλλων, το οποίο περιλαμβάνει 3.700 εξαρτήματα. Αναμενόμενα, λόγω του μικρού αριθμού των εργαζομένων, της πολυπλοκότητας του κινητήρα και του γεγονότος ότι όλη η διαδικασία γίνεται με το χερι, η παραγωγή δεν ξεπερνάει τις τρεις μονάδες ανά εβδομάδα.

Πολλά από τα παραπάνω μπορούμε να τα δούμε στο βίντεο που ακολουθεί. Επιπλέον, μπορούμε να δούμε και άλλες στιγμές από τη δημιουργία της Chiron, όπως την τοποθέτηση της εξάτμισης η οποία είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο. Μάλιστα, βλέπουμε ότι εκτός από τις τέσσερις εξατμίσεις που είναι ορατές στην τελική μορφή του αυτοκινήτου, υπάρχουν ακόμα δύο οι οποίες “κρύβονται” μέσα στον διαχύτη.

Στο βίντεο βλέπουμε με λεπτομέρειες τις εργασίες που οδηγούν στην δημιουργία της Chiron. Πατήστε play για να μάθετε κάθε λεπτομέρεια του hypercar των Γάλλων.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.