Είστε εδώ

F1

Ο θίασος ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά: Πότε οι επίσημες αποκαλύψεις των μονοθεσίων;

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Τρεις ομάδες από τις 10 που συμμετέχουν στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, Red Bull, Force India και Haas, δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει την ημερομηνία που θα αποκαλύψουν τα καινούργια τους μονοθέσια.

Το 2018 είναι η χρονιά μιας σημαντικής εφαρμογής στους κανονισμούς που έχει να κάνει με την ασφάλεια των οδηγών.

Τοποθετείται για πρώτη φορά περιμετρικά του κόκπιτ το σύστημα προστασίας Halo, ή φωτοστέφανο, κατασκευασμένο από μαγνήσιο βάρους 5 κιλών περίπου, που μαζί με τα εξαρτήματα για την τοποθέτηση το συνολικό βάρος θα είναι γύρω στα 10 κιλά.

Επίσης θα δούμε για πρώτη φορά τη McLaren με κινητήρα Renault, καθώς η Honda τροφοδοτεί πλέον την Toro Rosso, ενώ τα χρώματα της Alfa Romeo θα στολίζουν τη Sauber.

Eπίσης η νέα διοίκηση της Formula 1 ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στις ώρες μετάδοσης των αγώνων. 

Να σημειωθεί ότι η πρώτη ομάδα που ανοίγει το χορό, μέχρι τώρα, είναι η Williams.

Να αναφέρουμε επίσης ότι τα μονοθέσια θα πάρουν για πρώτη φορά μπροστά στις 26 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη κατά την πρώτη επίσημη περίοδο δοκιμών.

Αναλυτικά το μέχρι τώρα επίσημο πρόγραμμα των παρουσιάσεων.   

 

Williams –            15 Φεβρουαρίου 

Sauber –              20 Φεβρουαρίου 

Renault –             20 Φεβρουαρίου

Mercedes –          22 Φεβρουαρίου

Ferrari –               22 Φεβρουαρίου

McLaren –           23 Φεβρουαρίου

Toro Rosso –       26 Φεβρουαρίου

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.