Είστε εδώ

F1

Formula 1: Έχουμε επίσημο πρόγραμμα!

του Σωτήριου Χάλλα

Η εκκίνηση του πρωταθλήματος της Formula 1 ήρθε ένα βήμα πιο κοντά με την ανακοίνωση εκ μέρους της Liberty Media των πρώτων οχτώ αγώνων, οι οποίοι θα γίνουν σε ευρωπαϊκές πίστες από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Όπως αναμενόταν η εκκίνηση θα δοθεί στην Αυστρία, με την πίστα στο Σπίλμπεργκ να φιλοξενεί δύο αγώνες, ο πρώτος το τριήμερο 3 - 5 Ιουλίου και ο δεύτερος το τριήμερο 10 - 12 Ιουλίου. Στη συνέχεια ο θίασος της Formula 1 θα επισκεφτεί την Ουγγαρία, της οποίας ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 17 - 19 Ιουλίου.

Μετά την Ουγγαρία σειρά παίρνει το Σίλβερστον, το οποίο στα πρότυπα της Αυστρίας θα φιλοξενήσει και αυτό δύο Γκραν πρι. Το πρώτο θα γίνει το τριήμερο 31 Ιουλίου - 2 Αυγούστου και το δεύτερο το τριήμερο 7 - 9 Αυγούστου.

Στα μισά του Αυγούστου και συγκεκριμένα από τις 14 μέχρι τις 16 του μήνα, οι ομάδες θα βρίσκονται στην πίστα που όλοι γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλη, εκείνη της Βαρκελώνης.

Μετά την Ισπανία σειρά παίρνει το Βέλγιο, με τον αγώνα στην πίστα του Σπα να πραγματοποιείται στην ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί αρχικά, δηλαδή το τριήμερο 28 - 30 Αυγούστου.

Πιστή στο αρχικό της πρόγραμμα θα παραμείνει και η Μόντσα, καθώς η Formula 1 θα βρεθεί στο “ναό της ταχύτητας” το τριήμερο 4 - 6 Σεπτεμβρίου.

Όλα τα Γκραν Πρι των οποίων οι ημερομηνίες ανακοινώθηκαν θα γίνουν χωρίς θεατές, ενώ εκτός από τη Formula 1, στις ίδιες πίστες θα γίνουν και οι αγώνες για τα πρωταθλήματα των Formula 2 και Formula 3 στις ίδιες ημερομηνίες.

Πλέον το ερωτηματικό είναι πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα μετά τη Μόντσα. Ποιες πίστες θα περιληφθούν και σε ποιες ημερομηνίες. Οι άνθρωποι του αθλήματος αναφέρουν ότι ελπίζουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες να ανακοινώσουν και το υπόλοιπο καλεντάρι, με το στόχο να είναι τα Γκραν Πρι που θα διοργανωθούν να φτάσουν τα 15 - 18 σε αριθμό.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.