Είστε εδώ

O μήνας των επιλογών

Γιάννης Σταυρόπουλος
του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου, είναι μήνας των αποφάσεων για τα Αυτοκίνητα της Χρονιάς. Τρεις σημαντικοί θεσμοί, δύο ευρωπαϊκοί και ένας ελληνικός, ετοιμάζονται να επιλέξουν το αυτοκίνητο για το 2018

Ο πρώτος ευρωπαϊκός είναι το “Car of The Year”, στον οποίο συμμετέχει από την Ελλάδα ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου, ο διευθυντής του αρχαιότερου ελληνικού περιοδικού αυτοκινήτου, των “4 Τροχών” με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να γίνεται τον Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.

Ο δεύτερος το AutoBest “Best Buy Car in Europe”, στον οποίο έχουμε εμείς την τιμή να εκπροσωπούμε τη χώρα μας, επιλέγει αυτοκίνητα με όριο αξίας τα 20.000 ευρώ εκτός των φόρων, με την ανακοίνωση του νικητή να είναι προγραμματισμένη για τις 15 Δεκεμβρίου.

Τέλος ο ελληνικός διαγωνισμός, που μας ενδιαφέρει άμεσα, το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», φέτος γυρίζει σελίδα στην ιστορία του και τα μέλη του επιλέγουν με ανοικτή ψηφοφορία, όπως ακριβώς συμβαίνει στο COTY και το AutoBest.

Στην ελληνική λίστα τα 10 υποψήφια αυτοκίνητα είναι μοντέλα που ταιριάζουν γάντι στην χώρα μας, τη χώρα του μνημονίου και της βαριάς φορολογίας.

Το top 10 αποτελείται από τα μοντέλα, Ford Fiesta, Honda Civic, Hyundai i30, Kia Stonic, Nissan Micra, Renault Megane, Seat Ibiza, Skoda Kodiaq, Toyota C-HR, VW Polo.

H ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου ενώ τα αυτοκίνητα θα εκτεθούν στο εμπορικό κέντρο της Helexpo στη Λεωφόρο Κηφισίας, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν –εκτός από τα να δουν- να μάθουν και πολλά περισσότερα για τα αυτοκίνητα του τελικού.    

Εν αναμονή λοιπόν…