Είστε εδώ

Η επόμενη ημέρα

Σε σχέση με το Ράλι Ακρόπολις, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς το ότι έγινε το Ράλι ήταν κάτι σαν το όγδοο θαύμα, και μένει να δούμε αν ο χώρος διαθέτει την ενέργεια που απαιτείται ώστε να διαχειριστεί ιδανικά την επόμενη ημέρα. Συνήθως ξεφουσκώνουμε μετά την υπερπροσπάθεια, και δεν είμαστε έτοιμοι για την υπέρβαση της υπέρβασης.

Τα ερωτηματικά πολλά, ενώ δε λείπουν και τα διλήμματα, την ώρα που η οικονομική κατάσταση της χώρας δε δημιουργεί προϋποθέσεις κρατικής υποστήριξης. Το σίγουρο ότι κάποιοι θα διεκδικήσουν και δεδουλευμένα, εκτιμώντας ότι πρέπει να εξαργυρώσουν και τη φετινή τους προσφορά, έχοντας τον εθελοντισμό ως επικοινωνιακό τρικ με ημερομηνία λήξης. Μακάρι να διαψευστούμε.

Σε κάθε περίπτωση, δε θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του Προέδρου της ΟΜΑΕ και της οργανωτικής επιτροπής, ο οποίος, πέρα από τα τερτίπια των συνεργατών του, όπως και την ανεπάρκειά τους σε προαπαιτούμενο επίπεδο μόρφωσης, έχει να διαχειριστεί και το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη ημέρα, σε σχέση με ERC, WRC, Eurosport κ.ά. διεθνείς φορείς που μας αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά.

Στο εσωτερικό της χώρας, με ατού την ποιότητα του αγώνα και την εντιμότητα που εμπνέει η ΟΜΑΕ, μας βλέπουν με συμπάθεια, που όμως δεν αρκεί για την επόμενη ημέρα συνδεδεμένη με αποφάσεις-φωτιά.

Πολεμάς ακόμα ένα χρόνο στο Ευρωπαϊκό πληρώνοντας το παράβολο, όπως έχει συμφωνηθεί στο Euro, και σχεδιάζεις την επιστροφή στο WRC το '17, ή κάνεις ένα χρόνο pause και διεκδικείς με όλες σου τις δυνάμεις την επιστροφή σου στο Παγκόσμιο; 

Γνώμη μας ότι, με ατού τη SEAJETS και όπλο την εμπειρία, προχωράς στο συνδυασμό «ERC αύριο και WRC μεθαύριο». Έχεις πλέον αποδεδειγμένα μετρ στην εξασφάλιση χορηγών, όπως είναι ο Γιώργος Παπαζαφειρόπουλος, ενώ θεωρούμε δεδομένη την πλήρη ένταξη της Ανίτας Πασαλή και τυπικά στη διαχείριση της υπέρβασης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας εκεί, με επίκεντρο το Λουτράκι, έχει Δήμαρχο τον Γιώργη Γκιώνη, ενώ αποδείχθηκε ότι έχει και αγνή πολιτική υποστήριξη στο πρόσωπο του Χρήστου Δήμα. Από τις σπάνιες περιπτώσεις που πολιτικός διαθέτει πολιτικό προφίλ, και δεν το κρύβει. 

Δε θα ευχηθούμε. Είμαστε σίγουροι ότι στην ΟΜΑΕ θα πάρουν τη σωστή απόφαση σήμερα που, αποδεδειγμένα πλέον, ο αγώνας έχει και έντονο ελληνικό στοιχείο και συμμετοχές που αποδείχθηκαν και αξιόλογες, με τους Team Greece Αθανασούλα-Ζακχαίο να διεκδικούν την απόλυτη διάκριση. 

Και του χρόνου, λοιπόν.