Είστε εδώ

News

Opel: Πώς εμπλέκεται με το θεσμό Formula Student;

Ο θεσμός Formula Student είναι ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα που “τρέχουν” σε διάφορα πανεπιστήμια και πολυτεχνεία του κόσμου αφού δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές να έρθουν σε άμεση επαφή με τα μηχανοκίνητα σπορ.

Στόχος είναι η δημιουργία ομάδας η οποία θα κατασκευάσει ένα μονοθέσιο και θα συμμετάσχει σε μια σειρά αγωνισμάτων με αυτό. Εκτός από τα αγωνίσματα οι ομάδες κερδίζουν πόντους και για το επιχειρηματικό κομμάτι αφού παρουσιάζουν στο πλαίσιο του διαγωνισμού ένα πλήρες business plan.

Πάγια τακτική σε χώρες όπου υπάρχουν αυτοκινητοβιομηχανίες είναι να στηρίζονται οι ομάδες είτε χρηματικά, είτε με παροχή πόρων, είτε και τα δύο.

Σε αυτό το κλίμα η Opel στηρίζει πέντε πανεπιστήμια που βρίσκονται κοντά στις κεντρικές της εγκαταστάσεις στις περιοχές του Rüsselsheim και του Kaiserslautern. Η γερμανική μάρκα παραχωρεί στους φοιτητές το κέντρο δοκιμών της στην περιοχή Rodgau-Dudenhofen, βοηθάει στο σχεδιασμό και την κατασκευή εξαρτημάτων, ενώ προσφέρει δωρεάν και πέντε Opel Insignia Sports Tourer ώστε να διευκολύνονται οι μετακινήσεις προς και από την πίστα του Χόκενχαϊμ όπου θα γίνει ένας από τους φετινούς αγώνες.

Επιπλέον, οι φοιτητές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κάποιες από τις μηχανολογικές λύσεις που εφαρμόζει η Opel στα αυτοκίνητά της, ώστε να παίρνουν ιδέες για το πώς να λύσουν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την κατασκευή του μονοθεσίου.

Στον τομέα του κινητήρα οι επιλογές είναι δύο, ανάμεσα σε κλασικές λύσεις εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικά μοτέρ ενώ υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής με αυτόνομο όχημα.

Οι ομάδες που στηρίζει η Opel είναι οι: TU DART Racing (TU Darmstadt), Scuderia Mensa (Rhein-Main University), KaRaT Racing (TU Kaiserslautern), THM Motorsport (TH Mittelhessen Gießen) και KA-RaceIng (Karlsruhe Institute of Technology KIT).

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.