Είστε εδώ

Auto News

Seat:Πόσο μείωσε το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα;

του Γιώργου Ψαρρά

Χρώμα πράσινο οραματίζεται η Seat για το μέλλον της και για το λόγο αυτό έχει εμπλουτίσει σημαντικά την περιβαλλοντική της «παλέτα».

Μακροπρόθεσμος στόχος της ισπανικής εταιρείας είναι μέχρι το 2025 να μειώσει κατά 50% το ενεργειακό της αποτύπωμα από την παραγωγική της διαδικασία σε σύγκριση με τα ποσοστά του 2010 και το 2050 να καταστεί κλιματικά ουδέτερη.

Ήδη η Seat έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, καθώς ανακοίνωσε συνολική μείωση κατά 43% του ενεργειακού της αποτυπώματος την τελευταία δεκαετία. Πιο αναλυτικά, η Seat δήλωσε ότι κατάφερε στα εργοστάσια της μείωση κατανάλωσης ενέργειας και νερού κατά 26% και 32%, αντίστοιχα.

Παράλληλα βελτίωσε 58% τη διαχείριση των αποβλήτων της, ενώ μείωσε τις εκπομπές πτητικών οργανικών ενώσεων και C02 κατά 23% και 65% αντίστοιχα. Το 2019 η Seat έδωσε όλες τις δυνάμεις της για την εφαρμογή των περιβαλλοντικών μέτρων πραγματοποιώντας μια σχετική επένδυση ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι μόνο πέρυσι η Seat μείωσε την παραγωγή αποβλήτων της 38,5%. Οι κυριότερες δράσεις της το 2019 για την προστασία του πλανήτη ήταν η αντικατάσταση των πλαστικών μπουκαλιών με επαναχρησιμοποιήσιμα, τα οποία η εταιρεία  μοίραζε στους υπαλλήλους της με στόχο την εξάλειψη 22 τόνων πλαστικών ετησίως.

Εξοικονόμησε 11,7 GWh φυσικού αερίου, που ισοδυναμεί με τις ανάγκες περίπου 2.400 νοικοκυριών στην Ισπανία για ένα ολόκληρο έτος, με αποτέλεσμα την αποφυγή απελευθέρωσης στην ατμόσφαιρα 2.400 τόνων CO2. Επαναχρησιμοποιούσε το νερό από το ψεκασμό βαφής των οχημάτων, ενώ οι υπάλληλοι της πραγματοποίησαν δεντροφυτεύεις.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.