Είστε εδώ

Ταξιδεύοντας

Opel Corsa-e: Στην Πύλη του Βρανδεμβούργου

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Το νέο Opel Corsa είναι το “Best Buy Carof Europe 2020” σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού οργανισμού AutoBest, που απαριθμεί 31 μέλη από ισάριθμα κράτη της Ευρώπης. 

Είναι το πρώτο Corsa στην ιστορία του μοντέλου που διατίθεται- και στη χώρα μας- με τρία διαφορετικά κινητήρια σύνολα. Πετρελαιοκίνητο, βενζινοκίνητο και ηλεκτροκίνητο χωρίς σχεδιαστικές αλλαγές καθώς και οι τρείς εκδόσεις εξέρχονται από την ίδια γραμμή παραγωγής. Μάλιστα βρίσκεται και στο ίδιο σημείο με τα πετρελαιοκίνητα/βενζινοκίνητα Corsa η παροχή για το ρεύμα.

Το πορτοκαλί λοιπόν που βλέπετε με την μαύρη οροφή είναι το ηλεκτροκίνητο Corsa, το Corsa-eφωνογραφημένο στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, που βρίσκεται στο κέντρο του Βερολίνου και πριν από πολλές 10ετίες αποτελούσε την είσοδο στην πόλη.

Είναι το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο στη Γερμανική πρωτεύουσα.

Mε το τρόπαιο του AutoBest

Τα έργα για την κατασκευή του ξεκίνησαν το 1788 και ολοκληρώθηκαν το 1791.

Η Πύλη του Βρανδεμβούργου έχει ύψος 26 μ., μήκος 65,5 μ. και πλάτος 11 μ. και στην στέγη βρίσκεται άγαλμα με τέσσερα άλογα ύψους 5 μέτρων.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.