Είστε εδώ

News

VW: Οδηγώντας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

του Γιώργου Ψαρρά

Λουλούδια, σοκολατάκια, αρκουδάκια, αρώματα, κάρτες, ρομαντικά δείπνα και δώρα θα έχουν την τιμητική τους αύριο, λόγω της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Ακόμα και αν δεν είσαι ερωτευμένος  κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υποστείς την εμπορευματοποίηση του πιο δυνατού ανθρώπινου συναισθήματος, της αγάπης.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που παρότι θέλουν να αφιερώσουν αυτή τη μέρα στη/στο σύντροφο τους δε μπορούν λόγω εργασίας. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα που πραγματοποίησε τον περασμένο Δεκέμβριο σε 1.000 οδηγούς βαν  το τμήμα επαγγελματικών οχημάτων της Volkswagen στη Βρετανία, προέκυψε ότι το 69%  εξαιτίας των πολλών υποχρεώσεων τους στη δουλεία απουσιάζουν συχνά όχι μόνο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά και από επετείους γάμων και γενέθλια.

Τηλεφωνήματα για έκτακτες αποστολές την τελευταία στιγμή και καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμπορευμάτων κρατάνε τακτικά τους επαγγελματίες οδηγούς μακρια από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τα γενέθλια είναι πρώτα στη λίστα των σημαντικών γεγονότων όπου οι επαγγελματίες οδηγοί παίρνουν απουσία, ενώ ακολουθούν οι επέτειοι και οι αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών τους. Ενδεικτικό είναι το περιστατικό ενός εμπόρου που αναγκάστηκε να λείψει ακόμα και από τη γέννηση του παιδιού του.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες οδηγοί που δεν καταφέρνουν να πουν «χρόνια πολλά» από κοντά εργάζονται στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας (83%), ενώ ακολουθούν οι λονδρέζοι (82%) και οι σκωτσέζοι (45%).

Παράλληλα η εν λόγω έρευνα αποκάλυψε ότι οι εργαζόμενες γυναίκες είναι πιο πιθανό να χάσουν στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους τους, καθώς το 72% δε σχολάνε στην ώρα τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άντρες είναι 68%.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.