Είστε εδώ

News

Skoda: Συμβουλές στους οδηγούς για τον κορωνοϊό

του Γιώργου Ψαρρά

Οι μέρες που διανύουμε είναι πρωτόγνωρες για όλους μας, καθώς η καθημερινότητα έχει αλλάξει ριζικά λόγω του κορωνοϊού (Covid-19).

Το πιο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας σε μια πανδημία είναι να μείνουμε σπίτι μας, ωστόσο κάποιοι άνθρωποι εξακολουθούν να εργάζονται, ενώ η μετακίνηση για τα απαραίτητα ψώνια είναι αναγκαία.

Η Skoda λοιπόν μας δίνει μερικές ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέχουμε όταν οδηγούμε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Προσπαθήστε όσο γίνεται να είστε μόνοι σας μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ αν πρέπει να μεταφέρετε και επιβάτες, βεβαιωθείτε ότι κανένας τους δεν εμφανίζει κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα.

Σιγουρευτείτε ότι έχετε τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των επιβατών, ώστε να μπορέσετε να τους ενημερώσετε στην περίπτωση που μάθετε τις επόμενες μέρες ότι είστε θετικοί στον ιό.

Εφόσον δεν είστε μόνοι στην καμπίνα του αυτοκινήτου φορέστε οπωσδήποτε μάσκα με αναπνευστική προστασία ή έστω μια κοινή μάσκα. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι οι ειδικοί επισημαίνουν πως η απλή μάσκα δεν προστατεύει το χρήστη από τον ιό, αλλά μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο του χρήστη να μολύνει άλλους.

Οι απλές μάσκες βέβαια έχουν γίνει είδος προς εξαφάνιση, καθώς όλοι σπεύδουν να τις αγοράσουν σε μεγάλες ποσότητες. Ρίξτε μια ματιά στο φαρμακείο του αυτοκινήτου σας, καθώς δεν αποκλείεται να βρείτε μια μάσκα μέσα, διότι σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να υπάρχουν υποχρεωτικά.

Φροντίστε να απολυμάνετε καλά, πριν και μετά τη διαδρομή σας, όλες τις επιφάνειες που αγγίζετε, δηλαδή τις εσωτερικές και εξωτερικές χειρολαβές των θυρών, τους μοχλούς του φλας και των υαλοκαθαριστήρων, τα χειριστήρια ρύθμισης του καθίσματος, τα πάνελ των θυρών, το χειρόφρενο, το λεβιέ ταχυτήτων, το κουμπί των αλάρμ, το τιμόνι μαζί με τα ενσωματωμένα σε αυτό κουμπιά, τη ζώνη ασφαλείας, το κεντρικό υποβραχιόνιο και την κεντρική οθόνη αφής. Ειδικά οι οδηγοί ταξί θα πρέπει να καθαρίζουν όσο πιο τακτικά μπορούν τις παραπάνω επιφάνειες.

Αρκετά ωφέλιμος μπορεί να είναι μετά την απολύμανση και ένας καλός αερισμός του αυτοκινήτου. Ενδείκνυται επίσης ο καθαρισμός του συστήματος κλιματισμού, έστω με ένα σπρέι απολύμανσης και όχι με επαγγελματικό τρόπο, καθώς η επίσκεψη στο συνεργείο θα σας φέρει σε επαφή με κόσμο.

Σε περίπτωση που πρέπει να βάλετε καύσιμο στο ρεζερβουάρ, φροντίστε να το γεμίσετε, ώστε να μη χρειαστεί να επισκεφτείτε σύντομα πάλι κάποιο πρατήριο. Ελαχιστοποιήστε τις επαφές με το προσωπικό πληρώνοντας π.χ μέσω εφαρμογών από το smartphone, ώστε να μη χρειαστεί να κατέβετε από το αυτοκίνητο.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.