Είστε εδώ

News

ΣΕΕΑΕ: Ανακοίνωση για τα μέτρα

Ο ΣΕΕΑΕ χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης για απαγόρευση κυκλοφορίας έως και τις 6 Απριλίου, στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 στη χώρα μας. Σε αυτήν την πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την δημόσια υγεία, καλούμαστε όλοι να δείξουμε απόλυτη υπευθυνότητα ώστε αυτό το φαινόμενο να είναι περαστικό και να επιστρέψουμε το συντομότερο στην κανονικότητα με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες.

Με βάση και τη νέα εξέλιξη λοιπόν, ο Σύνδεσμός μας επαναλαμβάνει την πάγια θέση του ότι θεωρεί αναγκαίο το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων εμπορίας αυτοκινήτων και συγγενών επαγγελμάτων (συνεργεία, ανταλλακτικά κτλ). Άλλωστε, είναι ανούσιο να μένουν ανοικτές επιχειρήσεις την ίδια στιγμή που ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες και συνεπώς δε θα υπάρχει πελατειακό κοινό. Αν μείνουν ανοικτές αυτές οι επιχειρήσεις το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να συγχρωτίζονται οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στον εκάστοτε εργασιακό χώρο, χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας, διακινδυνεύοντας την υγεία τους, ενώ θα μπορούσαν να βρίσκονται σπίτι.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΕΕΑΕ καλεί όλα τα μέλη του να συνδράμουν στα μέτρα περιορισμού του ιού, αλλά και γενικότερα όλους τους συναδέλφους συγγενών επαγγελμάτων να μην ανοίγουν τα καταστήματά τους, τουλάχιστον για όσο ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ανεξάρτητα πότε θα υπάρξει κυβερνητική απόφαση για υποχρεωτικό κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων του κλάδου.

Εν κατακλείδι, θεωρούμε ότι ακολουθώντας ευλαβικά τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και των αρχών, σύντομα θα φανεί φως στο τούνελ που ζούμε τώρα και θα βγούμε νικητές από αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Ευελπιστούμε επίσης ότι όταν θα έχει πια ξεπεραστεί ο κίνδυνος και θα απαιτηθεί από τον επιχειρηματικό κόσμο να πάρει ξανά την οικονομία στις ...πλάτες του, ότι θα έχει σύμμαχο το κράτος, έτσι ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να επανορθώσουμε όσα αφήσει πίσω της αυτή η πανδημία.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.