Είστε εδώ

News

Mercedes: Φέρνει κοντά κορίτσια και αυτοκίνητο (videos)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Mercedes σε συνεργασία με την εταιρεία παιχνιδιών Mattel και το Dream Gap Foundation θέλει να φέρει τις γυναίκες πιο κοντά στο αυτοκίνητο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με αφετηρία την ιστορία της Σουηδής οδηγού, Ewy Rosqvist.

Η Rosqvist συμμετείχε σε πολλούς αγώνες ανά τον κόσμο από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 και σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 κατακτώντας πολλές φορές την πρώτη θέση στην κλάση των γυναικών αλλά και στη συνολική κατάταξη.

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της επιτυχημένης καριέρας της ήταν η νίκη στον αγώνα αντοχής της Αργεντινής του 1962 στον οποίο κυριάρχησε απόλυτα. Πριν τη συμμετοχή της δεν ήταν λίγοι εκείνοι που της έλεγαν ότι δε θα καταφέρει ούτε να τερματίσει καθώς τότε ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρούνταν ένας από τους πιο δύσκολους σε παγκόσμιο επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η συνολική απόσταση που έπρεπε να καλύψουν τα πληρώματα ήταν 4.624 χιλιόμετρα, με την έναρξη και τον τερματισμό να είναι στις 29 Αυγούστου και 3 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα.

Εκτός από τη νίκη η Rosqvist πέτυχε δύο ακόμα επιτεύγματα που έκαναν τη νίκη της ακόμα πιο εμφατική. Το ένα ήταν ότι έκανε νέο ρεκόρ μέσης ταχύτητας από τα 121.234 χλμ./ώρα του 1961 στα 126.872 και το άλλο ότι κατάφερε να κάνει χρόνο μικρότερο κατά τρεις ώρες σε σχέση με το δεύτερο πλήρωμα.

Έκτοτε και παρά τα χρόνια που έχουν περάσει η Σουηδή οδηγός διατηρεί πολύ καλή σχέση με τη Mercedes η οποία συνεργάζεται μαζί της στον τομέα των κλασικών αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η γερμανική εταιρεία “χρησιμοποιεί” την πετυχημένη ιστορία της προκειμένου να φέρει τις γυναίκες πιο κοντά στο αυτοκίνητο από μικρή ηλικία. Οι Γερμανοί έκαναν ένα πείραμα στο οποίο έβαλαν κάποια κορίτσια πρώτης δημοτικού να διαλέξουν παιχνίδια μέσα από μία ευρεία γκάμα, η οποία περιλάμβανε από κούκλες και μπαλαρίνες μέχρι αυτοκινητάκια και στρατιωτάκια.

Όλα τα κορίτσια διάλεξαν αυτό που αποκαλούμε “κοριτσίστικα” παιχνίδια αδιαφορώντας εντελώς για το αυτοκίνητο. Όταν ρωτήθηκαν γιατί δεν το επέλεξαν είπαν ότι είναι αγορίστικο παιχνίδι όμως όταν παρακολούθησαν ένα βίντεο με την ιστορία της Rosqvist άλλαξαν άποψη και ασχολήθηκαν μαζί του. Να σημειώσουμε ότι το αυτοκίνητο – μινιατούρα που είχαν μπροστά τους ήταν μια μικρογραφία της Mercedes 220 SE που οδήγησε η Rosqvist στην Αργεντινή.

Συνεχίζοντας τις ενέργειες για εξοικείωση των γυναικών με το αυτοκίνητο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό η Mercedes και η Mattel θα διανείμουν κάποιες χιλιάδες μινιατούρες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ενώ από το 2020 θα κυκλοφορήσει και στα καταστήματα.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.