Είστε εδώ

News

ΔΕΗ: Δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Την ανάπτυξη δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σχεδιάζει η ΔΕΗ, η οποία ενδεχομένως και σήμερα, Τρίτη 9 Ιουνίου, να ανακοινώσει στη σύναψη μνημονίων συνεργασίας με ιδιώτες προς τον σκοπό αυτό.

Στόχος της εταιρίας είναι τα επόμενα 2-3 χρόνια να τοποθετήσει 1.000 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ελλάδα, φθάνοντας στη συνέχεια στους 10.000 σταθμούς φόρτισης και αποκτώντας  μερίδιο 40% της νέας αγοράς που δημιουργείται.

Σε πρώτη φάση η ΔΕΗ σχεδιάζει  να προχωρήσει στην εγκατάσταση φορτιστών σε δημόσιους χώρους, όπως ΣΕΑ εθνικών οδών και πρατήρια σε αυτοκινητοδρόμους, αλλά και σε εμπορικά κέντρα, χώρους στάθμευσης σε σούπερ μάρκετ, πάρκινγκ  κλπ. 

Ας σημειωθεί ότι το business plan της ΔΕΗ προβλέπει την επέκταση στον τομέα αυτό. Δεν αποκλείεται μάλιστα η εταιρία να συμπράξει με εξειδικευμένο όμιλο  για την δημιουργία μονάδων παραγωγής εξαρτημάτων για την ηλεκτροκίνηση στις λιγνιτικές περιοχές της Δ. Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. 

Το νομοσχέδιο, που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή 5 Ιουνίου, ο υπουργός  Περιβάλλοντος- Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης θα  προβλέπει άλλωστε ειδικά κίνητρα για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής εξαρτημάτων φορτιστών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής έχει δηλώσει πως οι παραχωρησιούχοι στους αυτοκινητοδρόμους έχουν δώσει δεσμεύσεις για τη δημιουργία σημείων φόρτισης,  ενώ ανάλογη κάλυψη προβλέπεται και για λιμάνια και άλλα κομβικά σημεία. Σχετική πρόβλεψη υπάρχει για όλα τα νέα κτήρια, ενώ και οι Δήμοι πρέπει να προτείνουν χώρους και σημεία για την εγκατάσταση φορτιστών. Παράλληλα θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τοποθέτηση σημείων φόρτισης σε υφιστάμενα κτήρια.

Ας σημειωθεί τέλος, ότι ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση και τα δίκτυα φορτιστών έχουν εκδηλώσει αρκετές μεγάλες εταιρίες όπως οι αμερικανικές Tesla και Blink Charging, η  ABB, η γαλλική Εngie καθώς και  εγχώριοι ενεργειακοί όμιλοι.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.