Είστε εδώ

News

Daimler - Renault: Επαναπροσέγγιση

του Σωτήριου Χάλλα

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.

Προκειμένου να ενισχύσουν τη συνεργασία τους οι δύο όμιλοι, είχαν αποφασίσει να αγοράσουν μετοχές εκατέρωθεν, με το ποσοστό της κάθε μίας στην άλλη εταιρεία να φτάνει το 3.1%

Πλέον αυτή η συνεργασία έχει ατονήσει, καθώς το μοναδικό project στο οποίο Renault και Daimler εργάζονται μαζί είναι το νέο Kangoo, το οποίο θα βασίζεται στο Mercedes Citan, παρά το γεγονός ότι σε αυτή τη δεκαετία που μεσολάβησε ήταν οι δύο εταιρείες έχουν δουλέψει η μία δίπλα στην άλλη πολλές φορές.

Ωστόσο, τώρα φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση το κλίμα να ζεσταθεί ξανά, καθώς υπάρχουν αναφορές από το εξωτερικό που θέλουν τον πρόεδρο της γαλλικής εταιρείας, Ζαν-Ντομινίκ Σενάρ και την προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλο, Κλοτίλντ Ντελμπός, να έχουν αποφασίσει στο τέλος του 2020 να δώσουν νέα πνοή στη συνεργασία Renault και Daimler.

Μάλιστα, σε κάποιες δηλώσεις του ο Σενάρ αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας ότι η αντίδραση του διευθύνοντος συμβούλου της Daimler, Όλα Καλένιους, ήταν πολύ θετική και ότι υπάρχουν ομάδες που εργάζονται μαζί ώστε να καταλήξουν στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας.

Μετά την απομάκρυνση του Κάρλος Γκον υπήρχε η πεποίθηση ότι η Daimler πλέον δεν ενδιαφερόταν για τις Renault – Nissan, άποψη που ενισχύθηκε από την συμπόρευσή της με την BMW στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 και των υπηρεσιών μετακίνησης, αλλά και από την πώληση του 50% της Smart στην κνεζική Geely.

Εκπρόσωπος της Daimler δε θέλησε να αναφερθεί εκτενώς στο θέμα, λέγοντας μόνο ότι οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν επιτυχημένα επί μια δεκαετία και το κλίμα συνεχίζει να είναι καλό μέχρι και σήμερα.

Ένα από τα γνωστότερα μοντέλα για τη δημιουργία του οποίου Renault - Nissan και Daimler εργάστηκαν από κοινού είναι η Mercedes X-Class που βλέπουμε στην εικόνα.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.