Είστε εδώ

News

BMW - Daimler: Συνεργασία ύψους 1 δις ευρώ

του Σωτήριου Χάλλα

Οι BMW και Daimler ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τη δημιουργία ενός εταιρικού σχήματος το οποίο θα ασχολείται με υπηρεσίες μετακίνησης που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό ανάπτυξη.

Για την κάλυψη όλου του φάσματος θα δημιουργηθούν πέντε επιμέρους υπηρεσίες με τις ονομασίες ReachNow, ChargeNow, FreeNow, ParkNow και ShareNow.

Η ReachNow θα βοηθάει τους χρήστες να βρουν όλους τους πιθανούς τρόπους μετακίνησης από ένα σημείο σε ένα άλλο όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τη χρήση κοινόχρηστου αυτοκινήτου, την παραλαβή από κάποιον άλλο οδηγό που πηγαίνει στο ίδιο σημείο ή ακόμα και την ενοικίαση ποδηλάτου ενώ θα κάνει εφικτή και την πληρωμή του ανάλογου αντίτιμου.

Με την ChargeNow οι χρήστες θα μπορούν να ενημερωθούν για το πού υπάρχουν φορτιστές ώστε να γεμίσουν τις μπαταρίες του ηλεκτρικού τους αυτοκινήτου. Ακόμα, μέσα από την υπηρεσία θα μπορεί να γίνεται και η πληρωμή ώστε να γίνεται πιο εύκολα όλη η διαδικασία. Αυτή τη στιγμή στη βάση δεδομένων της ChargeNow υπάρχουν καταχωρημένοι 100.000 σταθμοί φόρτισης σε 25 χώρες.

Η FreeNow θα χρησιμοποιείται από άτομα που θέλουν να μετακινηθούν με κάποιου είδους μίσθωση όπως ταξί, υπηρεσία σωφέρ, ενοικίαση αυτοκινήτου ή ακόμα και ηλεκτρικά scooters. Αυτή τη στιγμή μέσα από την υπηρεσία εξυπηρετούνται 21 εκατομμύρια πελάτες και 250.000 οδηγοί στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Ο σκοπός της υπηρεσίας ParkNow είναι αρκετά προφανής όμως δεν περιορίζεται απλά στην ανεύρεση κάποιας άδειας θέσης για να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας. Μέσα από αυτήν ο χρήστης μπορεί να κάνει κράτηση της θέσης στάθμευσης, να ενημερώνει σχετικά με τις ώρες που θα τη χρησιμοποιήσει καθώς και να μπαίνει – βγαίνει σε δημόσια parking χωρίς να βγάζει εισιτήριο αφού η χρέωση θα γίνεται αυτόματα. Στόχος είναι να μειωθεί η κίνηση στις πόλεις (το 1/3 οφείλεται στα αυτοκίνητα που ψάχνουν να παρκάρουν) και κατά συνέπεια η μόλυνση του αέρα. Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική οι πελάτες τη ParkNow φτάνουν τα 30 εκατομμύρια.

Τέλος, μέσω της ShareNow θα μπορεί κάποιος να κλείσει, να πληρώσει και να χρησιμοποιήσει ένα αυτοκίνητο για όση ώρα το χρειάζεται και στη συνέχεια να τα αφήσει για τον επόμενο. Όλα αυτά, μέσα από το smartphone του. Αυτή τη στιγμή τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας είναι 20.000 σε 31 πόλεις σε όλο τον κόσμο με τους χρήστες να φτάνουν τα 4 εκατομμύρια.

Μέσω της συνεργασίας τους, BMW και Daimler θα επενδύσουν 1 δισεκατομμύριο ευρώ ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις πέντε παραπάνω υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή η κάθε εταιρεία διαθέτει τις δικές της προτάσεις είτε σε όλες, είτε σε κάποιες από τις κατηγορίες όμως η συμφωνία προβλέπει ότι όλες θα ενωθούν υπό τη σκέπη αυτών των πέντε.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.