Είστε εδώ

News

3 Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

Ποδήλατο λοιπόν και με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας ποδηλάτου -3 Ιουνίου- σας συστήνουμε να επισκεφτείτε στις Αφίδνες, το φιλόξενο χώρο του Vintage Bicycles.

Πρόκειται για μουσείο ποδηλάτου με δύο φίλους, τους Αρσένη και Θανάση να σας υποδέχονται με χαμόγελο και να σας ξεναγούν στην ιστορία με τα «δύο πετάλια».

Στο φροντισμένο χώρο θα δείτε ότι ποδήλατο μπορείτε να φανταστείτε.

Από το ποδήλατο των παιδικών σας χρόνων μέχρι αγωνιστικά που έχουν ιδρώσει στις σέλλες τους οι πρωταθλητές της ποδηλασίας.  

Επιπλέον θα δείτε ειδικά εργαλεία, ανταλλακτικά και εξαρτήματα άλλων εποχών, ενώ τους τοίχους τους κοσμούν στολές ποδηλασίας.  

Στο Vintage Bicycles γίνονται προβολές με διάφορες ταινίες υψηλού ενδιαφέροντος που πλαισιώνονται με ωραίες συζητήσεις, ενώ μπορείτε να προσκαλέσετε και τους φίλους σας για μια ξεχωριστή συνάντηση με φόντο πάντα το ποδήλατο.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.