Είστε εδώ

Auto News

Volvo:Ρεύμα αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές

του Γιώργου Ψαρρά

Στόχος της Volvo είναι μέχρι το 2025 το 50% των πωλήσεων της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της και το υπόλοιπο 50% από υβριδικής τεχνολογίας.

Ένας φιλόδοξος στόχος, ο οποίος όμως σίγουρα θα μειώσει σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα της σουηδικής εταιρείας. Ωστόσο η Volvo δεν κάνει μόνο τα οχήματα της φιλικότερα προς το περιβάλλον, αλλά και τα εργοστάσια της.

Απτή απόδειξη αποτελεί το εργοστάσιο της που βρίσκεται στη Τσενγκτού, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Κίνα, και πλέον καλύπτει τις ανάγκες του για ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές.

Σύμφωνα με τη Volvo το εν λόγω εργοστάσιο μέχρι πρόσφατα προμηθεύονταν το 70% της ηλεκτρικής του ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Με την υπογραφή όμως μιας νέας σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας το συγκεκριμένο ποσοστό αυξάνεται κατά 30%.

Πιο αναλυτικά, η νέα σύμβαση προμήθειας προβλέπει ότι περίπου το 65% της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από υδροηλεκτρική ενέργεια, ενώ το υπόλοιπο από ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια και άλλες ανανεώσιμες πηγές.

Εκτιμάται ότι η χρήση αποκλειστικά ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές θα μειώσει τις εκπομπές CO2 του εργοστασίου της Τσενγκτού πάνω από 11.000 τόνους σε ετήσια βάση. Πρόκειται για ακόμα ένα βήμα της Volvo προς το στόχο της να γίνει κλιματικά ουδέτερη από την παραγωγική της διαδικασίας μέχρι το 2025.

Παράλληλα επιθυμία της Volvo είναι να μειώσει κατά 40% το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα ανά αυτοκίνητο από το 2018 έως το 2025, ενώ ο τελικός της στόχος είναι να καταστεί μια κλιματικά ουδέτερη εταιρεία μέχρι το 2040.

Υπενθυμίζουμε ότι το εργοστάσιο της Volvo στο Σκόβντε της Σουηδίας είναι το πρώτο που έγινε κλιματικά ουδέτερο το 2018, ενώ την ίδια χρονιά στο εργοστάσιο της στη Γάνδη του Βελγίου εγκαταστάθηκαν 15.000 ηλιακά πάνελ.  

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.