Είστε εδώ

Auto News

Volkswagen Arteon: Ανανεωμένο με δυο αμαξώματα

του Γιώργου Ψαρρά

Ραντεβού μας κλείνει για τις 24 Ιουνίου η Volkswagen προκειμένου να μας παρουσιάσει το ανανεωμένο Arteon.  

Η παγκόσμια πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά, όπως επιβάλλουν πλέον τα μέτρα των κοινωνικών αποστάσεων, λόγω του Covid-19.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία το ανανεωμένο μοντέλο που θα δούμε θα είναι σε πρωτότυπη μορφή, αλλά αρκετά κοντά στην έκδοση παραγωγής. Για να είμαστε  ακριβείς θα δούμε δυο μοντέλα, καθώς εκτός από το τετράθυρο fastback Arteon, για πρώτη φορά στο μέλλον θα αποκτήσει και Shooting Brake αμάξωμα, όπως μπορείτε να διακρίνεται και στο παραπάνω σκίτσο που δημοσίευσε η Volkswagen.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το νέο Arteon Shooting Brake δημιουργεί μια νέα ισορροπία μεταξύ ταχύτητας, δύναμης και χώρων. Οι σχεδιαστικές αλλαγές στο Arteon αναμένονται στη γρίλια της μάσκας και στα φωτιστικά σώματα, ενώ το όνομά του θα αναγράφεται στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Παράλληλα η Volkswagen δηλώνει ότι το κόκπιτ του ανανεωμένου Arteon είναι πλήρως επανασχεδιασμένο, ενώ θα ενσωματώνει και το νέο σύστημα πολυμέσων MIB3 που εξασφαλίζει μέγιστη συνδεσιμότητα.

Η γκάμα των κινητήρων τώρα περιγράφεται αποδοτική με χαμηλές εκπομπές ρύπων και άφθονη ροπή, χάρη σε καινοτόμες τεχνολογίες. Ειδική μνεία κάνει η Volkswagen στο σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης “Travel Assist” του ανανεωμένου Arteon, το οποίο μπορεί να ελέγχει το σύστημα διεύθυνσης, την επιτάχυνση και την πέδηση του οχήματος σε ταχύτητες μέχρι 210 χλμ./ώρα, υπό την επίβλεψη βέβαια πάντα του οδηγού.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.