Είστε εδώ

Auto News

Opel: Πρώτη γεύση από το Pure Panel

του Σωτήριου Χάλλα

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Στην εικόνα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Γερμανοί μπορούμε να διακρίνουμε ότι το βασικό στοιχείο πλέον θα είναι το λεγόμενο Pure Panel, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο μεγάλες οθόνες. Πρόκειται στην ουσία για ένα συνεχόμενο πάνελ, το οποίο φιλοξενεί μία οθόνη που βρίσκεται μπροστά από τον οδηγό και αντικαθιστά τον πίνακα οργάνων και μία δεύτερη, η οποία βρίσκεται στο μέσον του ταμπλό και μέσω αυτής γίνεται ο έλεγχος του infotainment.

Σύμφωνα με την εταιρεία το κόκπιτ πλέον μπορεί να είναι πλήρως ψηφιακό, όμως είναι και πολύ πιο εστιασμένο στον οδηγό και απαλλαγμένο από στοιχεία που μπορεί να του αποσπάσουν την προσοχή. Επιπλέον, η εκτεταμένη χρήση των οθονών, έχει μειώσει στο ελάχιστον την ύπαρξη φυσικών πλήκτρων και διακοπτών.

Με το νέο Mokka και τον τρόπο που η Opel έχει δομήσει το εσωτερικό του, η εταιρεία μας δείχνει τη λογική που πρόκειται να ακολουθήσει σε όλα τα μοντέλα που θα παρουσιάζει από εδώ και στο εξής.

Σίγουρα όσο πλησιάζει η αποκάλυψη θα βλέπουμε περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από το νέο Mokka.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.