Είστε εδώ

Auto News

Hyundai:Αναπνέεις το μέλλον μέσα στο νέο Prophecy

του Γιώργου Ψαρρά

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Prophecy είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο σε πρωτότυπη μορφή και ενσωματώνει τεχνολογία πλήρους αυτόνομης οδήγησης. Είναι δομημένο πάνω στην πρώτη πλατφόρμα που κατασκεύασε η κορεάτικη εταιρεία για ηλεκτροκίνητα οχήματα.  Εκφράζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Hyundai ονόματι “Sensuous Sportiness”, ενώ οι γραμμές και η coupe αισθητική του αντλούν έμπνευση από οχήματα της δεκαετίας του 1920 και του 1930.

Οι λαμπτήρες πίξελ που πρωτοεμφανίστηκαν στο Hyundai 45 χρησιμοποιούνται εδώ σε εξελιγμένη πλέον μορφή στην αεροτομή και στα πίσω φωτιστικά σώματα. Παράλληλα το ελικοειδές σχήμα που έχουν οι ακτίνες των τροχών συμβάλλει στην αεροδυναμική αναγκάζοντας τον αέρα να ρέει κάτω το αμάξωμα.

Ας εισέλθουμε τώρα στο φουτουριστικό εσωτερικό του νέου Prophecy. Όπως βλέπετε και στις σχετικές φωτογραφίες δεν υπάρχει το παραδοσιακό τιμόνι, το οποίο έχει αντικατασταθεί από δυο χειριστήρια. Το ένα είναι τοποθετημένο στην κεντρική κονσόλα και το άλλο στο πάνελ της πόρτας του οδηγού.

Η απουσία τιμονιού αλλάζει ριζικά την εσωτερική αρχιτεκτονική, ενώ απελευθερώνει περισσότερο χώρο στο ταμπλό για άλλα χαρακτηριστικά. Το 90% των λειτουργιών του οχήματος μπορεί να ελεγχθεί μέσω κουμπιών που βρίσκονται ενσωματωμένα στα χειριστήρια, επομένως η εργονομία και ο διαισθητικός έλεγχος για τον οδηγό αυξάνεται σημαντικά.

Ένα ακόμα καινοτόμο σύστημα του νέου Prophecy είναι το SPCS (Smart Posture Care System). Ο οδηγός εισάγει το ύψος και το βάρος του και αυτόματα πραγματοποιείται μια σειρά εξατομικευμένων ρυθμίσεων για το τιμόνι, το κάθισμα, τους καθρέπτες και την οθόνη του head-up display. Κατά μήκος του ταμπλό ενσωματώνεται η μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων.

Με την ενεργοποίηση του Relax Mode, τα καθίσματα παίρνουν κλίση και το ταμπλό περιστρέφεται προς τα πάνω, δημιουργώντας τη βέλτιστη θέση για  προβολή από τη οθόνη.

Ειδική μνεία αξίζει και στο σύστημα φιλτραρίσματος αέρα “Clean Air Technology” με ενσωματωμένο αισθητήρα σκόνης. Όταν το επίπεδο σωματιδίων μέσα στο όχημα γίνεται πολύ υψηλό, το σύστημα ενεργοποιείται, έπειτα λαμβάνει αέρα από το φυσικό περιβάλλον, τον φιλτράρει για μέγιστη καθαρότητα και κυκλοφορεί τον καθαρό αέρα στο εσωτερικό του οχήματος.

Σημειώνεται ότι το Prophecy συνεχίζει να καθαρίζει τον αέρα ακόμα και όταν είναι σταθμευμένο ή φορτίζεται. Όταν δεν χρειάζεται περισσότερος καθαρός αέρας στην καμπίνα ο φιλτραρισμένος αέρας αντλείται πίσω στο φυσικό περιβάλλον μέσω δύο εξόδων στο κάτω μέρος των πλευρικών θυρών.

Επειδή το σύστημα “Clean Air Technology” εξασφαλίζει ότι ο αέρας θα είναι πάντα φρέσκος μέσα στην καμπίνα του νέου Prophecy, τα παράθυρα από γυαλί διπλού υαλοπίνακα είναι μόνιμα κλειδωμένα στη θέση τους.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.