Είστε εδώ

Auto News

Ford: Ποιο μοντέλο απέκτησε αυτόματο κιβώτιο;

του Γιώργου Ψαρρά

Το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της Ford δε μας είναι άγνωστο, καθώς το γνωρίζουμε από την εφαρμογή του στα Mustang, Ranger και F-150.

Η μπλε οβάλ εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει το εν λόγω αυτόματο κιβώτιο και στο Transit. Συγκεκριμένα, το επαγγελματικό όχημα της Ford θα αποκτήσει το αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων που θα μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ θα επιτρέπει ικανότητα ρυμούλκησης έως 2.800 κιλά και υπόσχεται αξιοπιστία στη σκληρή χρήση.

Στο σημείο αυτό αξίζει να πούμε ότι κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων η Ford το υπέβαλε σε σκληρές δοκιμασίες, ενώ καλύφτηκαν συνολικά 6 εκατομμύρια χιλιόμετρα, εκ των οποίων πολλά σε off-road διαδρομές.

Συνδυάζεται με το γνωστό δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα EcoBlue των 170 ίππων με την κατανάλωση καυσίμου να βρίσκεται στα 11,6 λίτρα/100 χλμ. και τις εκπομπές C02 στα 305 γρ./χλμ. (μετρήσεις WLTP) με τη βοήθεια του συστήματος Auto Start-Stop (οι αριθμοί αφορούν Transit βάρους 2.380-2.610 κιλών).

Το αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων με τον πετρελαιοκινητήρα EcoBlue θα διατίθεται στα Transit βαν των 15 και 18 θέσεων, σε τροχόσπιτα, οχήματα έκτακτης ανάγκης, σε αμάξωμα με καρότσα και σε κλειστά βαν μεταφοράς τροφίμων.

Σημειώνεται ότι το μηχανικό 6-τάχυτο κιβώτιο εξακολουθεί να προσφέρεται στα προσθιοκίνητα Transit.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.