Είστε εδώ

Ανακλήσεις

Mercedes: Ανακαλούνται στην Ελλάδα 105 Sprinter

Για έναν μάλλον ασυνήθιστο λόγο η Mercedes Benz Ελλάς Α.Ε.Ε προχωράει στην ανάκληση ορισμένων ελαφρών φορτηγών Sprinter που κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα ανάκλησης εντάσσονται 105 Sprinter χρονολογίας του 2018 και του 2019. Ο λόγος τώρα που πραγματοποιείται η ανάκληση είναι για μια προσθήκη στο βιβλίο με τις οδηγίες χρήσης του οχήματος.

Για την ακρίβεια διαπιστώθηκε ότι στο βιβλίο με τις οδηγίες χρήσης του οχήματος η περιγραφή των συνθηκών στις οποίες επιλέγεται αυτόµατα η θέση «P» προς στάθµευση (λειτουργία Auto-P) είναι εν µέρει σωστή.

Η αυτόµατη επιλογή της θέσης προς στάθµευση γίνεται µόνο εφόσον ο κινητήρας απενεργοποιείται µε επιλεγµένη τη θέση «D» ή «R» του κιβωτίου ταχυτήτων ή εάν ανοίξει η πόρτα οδηγού σε αυτή τη θέση κιβωτίου ταχυτήτων ενώ το όχηµα είναι σταµατηµένο ή κινείται µε πολύ χαµηλή ταχύτητα.

Αντίθετα, το λύσιµο της ζώνης ασφαλείας ή η εγκατάλειψη του καθίσµατος όταν το όχηµα είναι σταµατηµένο ή κινείται µε πολύ χαµηλή ταχύτητα, όπως περιγράφεται στις οδηγίες χρήσης, δεν οδηγεί στην αυτόµατη επιλογή της θέσης προς στάθµευση.

Αυτή η εν µέρει εσφαλµένη περιγραφή του εύρους λειτουργιών θα µπορούσε να οδηγήσει σε ακούσια εσφαλµένο χειρισμό, ο οποίος ενδεχοµένως θα προκαλούσε αυξηµένο κίνδυνο τραυµατισµού και ατυχήµατος (λόγω κύλισης του οχήµατος).

Διευκρινίζεται πάντως ότι μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω συστηµένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτηµένο Επισκευαστή Mercedes, προκειµένου να επισυναφθεί στις οδηγίες χρήσης, που βρίσκονται ήδη στο όχηµα, ένα συµπληρωµατικό εγχειρίδιο µε τη σωστή περιγραφή της λειτουργίας Auto-P, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε τη Γραµµή Εξυπηρέτησης της  Mercedes Benz στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.