Είστε εδώ

News

Brexit: Πώς θα επηρεαστούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες;

του Σωτήριου Χάλλα

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η 31η Οκτωβρίου θα είναι η τελευταία ημέρα που η Βρετανία θα αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι σχετικά με αυτή την εξέλιξη, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια συμφωνία για τη συνέχεια των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Διάφοροι συνασπισμοί αυτοκινητοβιομηχανιών όπως οι European Automobile Manufacturers’ Association και European Association of Automotive Suppliers αλλά και 17 οργανώσεις σε εθνικό επίπεδο, στο εσωτερικό της Βρετανίας, προειδοποιούν ότι η έξοδος της Βρετανίας χωρίς συμφωνία θα έχει συνέπειες δισεκατομμυρίων ευρώ, τόσο σε άμεσες οικονομικές απώλειες, όσο και σε επίπεδο χαμένων θέσεων εργασίας.

Οι παράγοντες που θα επιβαρύνουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα είναι πολλοί. Ένας από τους παράγοντες που θα δυσκολέψουν την κατάσταση είναι οι δασμοί που θα επιβάλλονται, τόσο όταν τα επί μέρους εξαρτήματα θα μπαίνουν στη χώρα, όσο και όταν ένα αυτοκίνητο θα εξάγεται, όμως το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι οι καθυστερήσεις.

Αυτή τη στιγμή οι εταιρείες, προκειμένου να μειώνουν τα κόστη, δεν αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες των εξαρτημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου, αλλά υπολογίζουν να τα παραλαμβάνουν λίγες ώρες ή ακόμα και μερικά λεπτά προτού τα χρησιμοποιήσουν. Προς το παρόν δε μεσολαβεί κάποιο τελωνείο, οπότε είναι εύκολο να υπολογιστούν οι χρόνοι παράδοσης.

Αν, όμως, τα διάφορα εξαρτήματα πρέπει να περνάνε από τελωνειακό έλεγχο, θα υπάρχουν καθυστερήσεις που δε θα μπορούν να υπολογίσουν οι εταιρείες, με αποτέλεσμα να πρέπει να “στοκάρουν” εξαρτήματα ή να ρισκάρουν προσωρινές παύσεις στην παραγωγή. Σε περίπτωση που συμβαίνει το τελευταίο, έχει υπολογιστεί ότι κάθε λεπτό που περνάει, θα μεταφράζεται σε “χασούρα” 50.000 ευρώ.

Τα ενδεχόμενα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η Βρετανία είναι να αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), να υπογραφεί μια συμφωνία πριν πραγματοποιηθεί η έξοδος ή να υπάρξει νέα παράταση στο χρόνο εξόδου. Το τελευταίο σενάριο έχει γίνει ήδη μία φορά, αφού οι Βρετανοί είχε προγραμματιστεί να βγουν από την ΕΕ στις 31 Μαρτίου.

Σχετικά άρθρα

Όσο περνάει ο καιρός η Opel θέλει να μας δώσει μία ολοένα και καλύτερη ιδέα σχετικά με το πώς θα είναι η νέα γενιά του Mokka, για αυτό το λόγο δημοσιεύει teaser εικόνες.

Η μεγάλη σιλουέτα του Super Ferry II έστριβε Δευτέρα 9 Ιουνίου το πρωί από τον κάβο και χανόταν στο γαλάζιο του Κάβο Ντόρο με πορεία το λιμάνι της Ραφήνας.

Μπορεί η Formula 1 να ανακοίνωσε τους πρώτους 8 αγώνες οι οποίοι με βάση τους κανονισμούς είναι απαραίτητοι ώστε να θεωρηθεί ότι έχει πραγματοποιηθεί ένα πρωτάθλημα, όμως οι άνθρωποι του αθλήματος εξετάζουν όποιες άλλες επιλογές έχουν για την πραγματοποίηση περισσότερων Γκραν Πρι.

Για πρώτη φορά το δημοφιλές Ford Fiesta θα διατίθεται με ήπιο υβριδικό σύστημα, όχι όμως μόνο στην επιβατική, αλλά και στην επαγγελματική του έκδοση.

Ο Ματία Μπινότο ήταν ξεκάθαρος σε ο,τι αφορά τους δύο οδηγούς της Ferrari για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, καθώς οι Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ θα αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Scuderia από τη νέα χρονιά.

Πριν από μερικές μέρες η Porsche αποκάλυψε τη νέα 911 Targa 4S Heritage Design Edition, η οποία διαθέτει ρετρό χαρακτηριστικά.

Άλλος ένας αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προστέθηκε στη λίστα με τους ακυρωμένους αγώνες.

Ο Χέρμπερτ Ντις τα τελευταία χρόνια κατέχει δύο από τις ισχυρότερες θέσεις στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group, αλλά και αυτής καθ’ αυτής της γερμανικής μάρκας.

Οι όμιλοι FCA και PSA έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συγχώνευση, όμως για να φτάσουν μέχρι αυτό το σημείο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά από διαδικασίες, μεταξύ των οποίων είναι και η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελαφρώς ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά είναι πλέον το δημοφιλές Ford Fiesta.

Ας ξεκινήσουμε με το ήπιο υβριδικό του σύστημα, το οποίο γνωρίσαμε αρχικά στο νέο Puma, το μικρότερο crossover της Ford που βασίζεται στο Fiesta.